Contact

Wie ben ik? 

Daro Nakshbande, een 16-jarige scholier van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen. Ik woon in een klein dorpje genaamd Haalderen, dat tussen Arnhem en Nijmegen ligt. Ik speel al redelijk lang voetbal bij de plaatselijke sportclub. Ik zit in de 4e klas van het Stedelijk Gym en ik volg een EM-profiel. Ik ben half-Koerdisch en heb  familie in zowel Nederland als Irak. Tegen de tijd dat je dit leest woon ik echter in Wales op mijn nieuwe school!

Wat doe ik op dit moment?

Ik maak mijn laatste twee jaar van mijn middelbare school af op UWC Atlantic College in Wales! Via UWC Nederland heb ik na een selectieprocedure een studiebeurs gekregen waarmee ik naar deze internationale school kan. Hier studeer en woon ik met leerlingen met meer dan 80 verschillende nationaliteiten om uiteindelijk het IB-diploma te halen.

En.. waarom?

 Twee jaar lang met een studiebeurs op een internationale school studeren, met mensen van over de hele wereld. Extra activiteiten, andere mensen helpen, vrijwilligerswerk doen. Op een van de 12 colleges, verspreid over de hele wereld. Zonder ouders op kamers wonen met andere leerlingen. Veel keuze in je vakkenpakket. En na twee jaar de school afronden met een diploma dat toegang geeft tot bijna alle universiteiten van de wereld. Dit zijn maar een paar van de vele redenen waarom ik UWC geweldig vind. Maar belangrijker nog is het doel en de idealen waar UWC voor staat  (zie http://www.uwc.nl). Een doel waar ik volledig achter sta, waar ik graag aan mee wil werken. En idealen die ik deel en en altijd belangrijk zal blijven vinden.

Wil je meer informatie over UWC of over het selectieproces? Kijk dan even verder op mijn blog, of stel hier je vraag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s