IB & Graduation

Na de End of Codes en Revision Week was het op 4 mei dan eindelijk zover: de gevreesde, gehate, beruchte, frustrerende IB-examens begonnen. Ten minste, voor de meeste mensen op ons college. Aangezien zoveel mensen uit allerlei uithoeken van de wereld meedoen aan deze examens, was de planning nogal relaxed. Misschien wel een beetje té relaxed. Sommige mensen hadden al hun examens in minder dan twee weken en waren daarna al klaar. Anderen begonnen op dag één en waren vier weken later nog steeds bezig. Zelf had ik mijn eerste twee vakken op maandag en dinsdag. 5 examens in twee dagen dus. Daarna 7 hele dagen niets, gevolgd door twee examens. Daarna weer 5 dagen niets. Tot slot, in de laatste week nog drie van mijn vakken, terwijl de meesten al feest aan het vieren waren. Vrijdagochtend 22 mei, na een frustrerend en nutteloos examen Esystems, rende ik de examenhal uit terug naar huis. Om het de hele dag vervolgens te vieren. En in de avond. En de dag erna, en die avond. Helaas ging het na de examens allemaal ontzettend snel.

In een van de weekenden tijdens de examenweek was onze laatste House-bonding op de Cliffs bij de zee. Het werd het begin van vele ‘laatste keren’. Laatste keer brunch in het kasteel op zondagochtend. Laatste keer Housemeeting op zondagavond (en tegen je zin er naartoe worden gesleept door je houseparents, die met boze blik je aanwezigheid vereisen terwijl jij liever je ouders belt). Laatste keer vroeg opstaan op maandag. Laatste keer de was doen (en er dan achter komen dat je nóg een keer moet omdat je iets vergeten bent..). Je moet er op een gegeven moment niet meer over nadenken want je schiet er niet veel mee op.. Concentreren op hoe leuk de laatste dagen zijn heeft me veel meer opgebracht. Geweldige herinneringen en een aantal leuke foto’s.

IMG_9505 IMG_9508 IMG_9520 IMG_9537 IMG_9512 IMG_9560

Deze foto’s waren dus van de laatste bonding met mijn House, net voor de Second Year Show plaatsvond, waarin de eerstejaars hun tweedejaars op hun plaats kunnen zetten na alle kansen die zij hebben gehad om hun firsties voor schut te zetten. Ik heb geen foto’s van de show zelf maar het was wel amusing om dan eindelijk te zien hoe je eerstejaars jou zien, om te kijken of het beeld wat ze van je hebben wel klopt en of je geen gekke gewoontes hebt waar iedereen stiekem om moet lachen. Er was nog een barbecue georganiseerd voor alle mensen die in mijn Social Service zitten als bedankje voor twee jaar inzet en motivatie. Met eten kun je op AC ontzettend veel bereiken (vooral als het gratis is), en de sfeer was erg goed. Ik heb hamburgers mogen bakken op de grill. Tja, het waren vegetarische hamburgers dus ik had het lekker rustig aangezien maar weinig mensen ze lekker vonden. Kon ik ondertussen van het uitzicht en het weer genieten. En af en toe hoestend en proestend met mijn armen wapperen om de vieze rook uit mijn gezicht te krijgen.

IMG_9417 IMG_9418Na een overvloed aan ‘laatste keren’ kwam tot slot nog een laatste echte maaltijd in de pub ter ere van het terugkomen van een van mijn secondyears, inmiddels dus een thirdyear. Christel (Thailand/Frankrijk), een goede vriendin, kwam terug en heeft een groepje mensen uitgenodigd om in de pub te chillen op vrijdagavond. Super leuke avond geweest en geluk gehad dat we zo vroeg al daar waren, omdat het tegen half 9 (de gewoonlijke pub-tijd voor studenten) super erg aan het regenen was. Het is en blijft Wales, he..

IMG_9406De avond voor de Leavers’ Ceremony was er een Whole-School Bonding waar de gehele school dus samenkomt om te chillen. We hebben het redelijk ver van campus moeten doen gezien de controles van ons college. Met als resultaat een heerlijke 30 minuten lange wandelpad langs de kliffen in de mist. En dan kom je uiteindelijk bij Nash Point, waar een grote vuurtoren staat. Super leuke plek om nog even te vieren dat het er bijna op zit. De avond ging door tot in de late uurtjes! De Leavers’ Ceremony is vergelijkbaar met de diplomauitreiking in Nederland, al krijgen we de uitslag van de IB examens pas op 6 juli, ruim anderhalve maand nadat onze tijd op Atlantic College erop zit. Aan het eind van deze blog zal ik het filmpje dat van de Ceremony gemaakt is linken. Het is nogal lang aangezien er diverse speeches en bedankjes zijn gemaakt, met daarbij verschillende optredens etc, maar de eerste paar minuten geven een goede indruk van de algehele sfeer. Aan het einde lopen we allemaal door een erehaag naar buiten door de kasteelpoort om symbolisch ons vertrek ‘aan te kondigen’.
De volgende dag was bestemd voor inpakken aangezien de eerstejaars nu waren vertrokken met bussen. ’s Middags was er een lunch met al onze Tutors en Houseparents in ons House. Daarna was er tijd om om te kleden en de laatste dingen in te pakken en koffers klaar te zetten. ’s Avonds was het Leavers’ Dinner, een feestmaal voor leerlingen en leraren. Aangezien we allemaal afgestudeerd zijn werden we nu beschouwd als ‘alumni’ van Atlantic College. Een prachtafsluiting van twee geweldige jaren die deze school me heeft gegeven.

IMG_9604 IMG_9612 IMG_9624 IMG_9632 IMG_9638 IMG_9646
IMG_9613 IMG_9634 IMG_9656

In de vroege ochtend van 25 mei zaten we dan in de bussen op weg naar Heathrow. Sommige mensen zal ik helaas voor een lange tijd niet terugzien, anderen snel weer in London en andere delen van de UK. Zoals je merkt aan mijn schrijven zijn de laatste dagen abrupt, chaotisch en druk geweest, maar ik heb er ontzettend van genoten. Dit zal de laatste post zijn op deze blog aangezien mijn UWC-avontuur er nu dan echt op zit. De volgende stap is een bachelor in Human, Social and Political Science aan de University of Cambridge. Bedankt voor het lezen en volgen van deze blog. Als je je gaat aanmelden, veel succes en vragen zijn nog altijd welkom!

IMG_9678

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s