End of Codes & Prank Week

Net voor het begin van de laatste lesweek was er alweer een filmcrew op campus om opnames te maken voor een nieuwe tv-serie die in de Verenigde Staten zou worden uitgezonden later dit jaar. Ze blokkeerden zoals gebruikelijk het grootste gedeelte van het kasteel waardoor iedereen ongeveer 5 minuten moest omlopen om naar de kantine of de lessen te komen. Ergens is het toch grappig om zoveel mensen in kleren van de Middeleeuwen te zien lopen, compleet met wapens, koetsen etc. Stiekem kon je via een paar gebouwen meekijken met de filmset, als je maar zorgde dat je uit het shot blijft. Anders verschijn je nog eens op Amerikaanse tv! Eerder dit jaar zijn ze ook al langsgekomen om Doctor Who op te nemen, destijds had ik niet echt de mogelijkheid om foto’s te sneaken. Hierbij wel een paar stiekeme foto’s. Nu ik bovenstaand stukje teruglees moet ik eigenlijk lachen. Het is toch gek dat je zo snel gewend raakt aan het leven in een kasteel dat regelmatig als filmset wordt gebruikt. De meeste mensen kijken er hier niet eens meer van op. Dan nog was het hilarisch om tijdens de les vechtkreten te horen van een of andere veldslag die na werd gedaan voor de poorten van ons kasteeltje in de middle of nowhere.

IMG_8596 IMG_9208 IMG_9213
Om verwarring tegen te gaan zal ik het eerst even hebben over The Atlantic Banquet, een fundraiser die plaatsvond nét na Prank Week was afgelopen. De fundraiser was georganiseerd door Ffion (Wales), Marion (Canada) en Lucie (Griekenland) en ik was lid van het ondersteunende organisatieteam. We hebben diverse oud-leerlingen, sponsoren en belangstellenden in de regio benaderd en uitgenodigd voor deze avond in de Bradenstoke Hall van het kasteel. We hebben met de catering een driegangenmaaltijd opgeleverd en verzorgd. De school heeft een contributie gedaan door lijsten met mogelijke gasten en sponsoren te voorzien en publiciteit te regelen door het gebruik van hun website en netwerk. Door het harde werken van iedereen hebben we een enorm mooi verzorgde en aangeklede zaal kunnen presenteren. Verder waren er nog een paar kunstwerken en een algemene veiling waar nog meer contributies gemaakt zijn door de gasten. Al het verzamelde geld ging naar het Student Hardship Fund waaruit beurzen worden betaald die naar leerlingen met lastige financiële achtergronden gaan. Aangezien het Atlantic Banquet in Atlantic College georganiseerd is, werd veel gebruik gemaakt van de diverse achtergrond van de leerlingen. Zo werden gastheren- en vrouwen, gekleed in traditionele klederdracht van hun thuisland, betrokken bij het verwelkomen en amuseren van de gasten tussen de gangen door. Tevens hebben studenten opgetreden met dans, muziek en andere vormen van kunst. Het was een ontzettend succesvolle avond waar ik als lid van het organisatieteam en ober een leuke tijd aan heb overgehouden. Als obers kregen we zelfs witte handschoenen van katoen aan! Het was zoals je begrijpt nogal fancy. Sommige leraren moesten lachen bij het zicht van hun leerlingen die zich zo formeel voordeden, terwijl de rest van de campus bij de pub aan het drinken is.

IMG_9244 IMG_9248 IMG_9258 11053694_10207406774154054_8831964994998248809_o IMG_9242 IMG_9240

Nu weer terug naar Prank Week. Traditioneel gezien (volgens de leerlingen) is de laatste week van lessen voor Secondyears een week waarin ‘pranks’ worden uitgehaald met de eerstejaars. Volgens de leraren is het een uit de hand gelopen fenomeen van de laatste twee jaren, waarin tweedejaars ineens denken het recht te hebben flauwe, beledigende en idiote dingen te doen waar de rest van de school last van heeft. Welke kant gelijk heeft, laat ik in het midden. Maar ook dit jaar was het, al zijnde in mindere mate, weer zover. De bomen bij de lesgebouwen hingen vol wc-papier, de wiskundegebouwen waren omringd met kano’s die van het Seafront naar boven waren gedragen. De wenteltrap van een van de torens was gevuld met honderden ballonnen, waardoor een paar gasten bijna ingesloten zaten in hun kamer en mensen ’s ochtends met moeite naar hun lessen konden komen. En zo waren er nog meer pranks die in het kasteel en op het schoolterrein werden uitgehaald. Een lerares mailde de gehele school met het verzoek niet naar het binnenzwembad te gaan, omdat er een babydolfijn tijdelijk werd opgevangen door de MEMS (Marine Environmental Monitoring Service) van ons college. Waar echter veel kritiek op blijft zijn de ‘individuele’ pranks die op specifieke leerlingen worden uitgehaald. Daar ga ik verder ook niet op in (moet een verrassing blijven voor toekomstige eerstejaars). Maar in de toekomst zal deze ‘traditie’ waarschijnlijk niet meer bestaan, dus vandaar dat ik hem toch even noem in deze blog. Het was in ieder geval een week die nog lang onthouden zal worden.

IMG_9219 IMG_9215 IMG_9217
Een andere traditie is het dragen van toga’s op de allerlaatste lesdag. Alle tweedejaars stressen op vrijdagochtend om hun bedlaken zo mooi mogelijk om te toveren tot een toga. De bedoeling is dat we allemaal als ‘Griekse goden’ verkleed zijn, een symbool voor het feit dat we de lessen hebben overleefd en bijna met het IB de strijd aan gaan (het kwaad). Ten minste, dat dacht ik. Op deze laatste lesdag gebeurt weinig productiefs, hoewel sommige leraren onder de veronderstelling waren nog een paar belangrijke examenvragen door te drammen. Dat is niet zo goed meer gelukt. Maar andere leraren konden het waarderen en gingen over tot het maken van selfies. Mijn lerares Frans had zelfs een ‘klas-picknick’ voorbereid met zelfgemaakte cheesecake en appelcider! Bij deze dan het einde van twee jaren les.

IMG_9353 IMG_9356 IMG_9391 10462315_10200442474222326_3601314010062383474_n 11178277_10205648699890994_1742683868756012846_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s