The IB can wait

Zoals ik in mijn vorige blogpost beschreef is dit de laatste keer dat ik terug naar AC reis als huidige student. Het is nu inmiddels april, nog ongeveer anderhalve maand totdat het IB over is, en daarmee ook mijn tijd aan UWC. Maar voordat de serieuze zaken zoals het studeren voor de examens en het voorbereiden van het vertrek starten, is er nog genoeg tijd over voor andere en leukere dingen. Zoals hier gezegd wordt (het is inmiddels een spreekwoord geworden): “The IB can wait!” Het einde van de lessen komt er al snel aan, met nog maar ongeveer twee weken te gaan totdat Re vision Week, de service- en lesloze anderhalve week start, waarin we geacht worden min of meer continu te leren voor onze examens. Ook aan social service komt een keer een einde natuurlijk. Als tweedejaars hebben Suzanne, Yutian en ik de touwtjes van onze service uit handen gegeven en overgedragen aan onze eerstejaars, die tot eind mei en volgend jaar door zullen gaan met het lesgeven aan Llantwit Major Comprehensive.

De laatste les was verbazingwekkend normaal, al werd het einde van de les toch een beetje sentimenteel. Na twee jaar vol ergernis, frustratie en grijze haren, wat stiekem toch af en toe kwam kijken bij de service, weet je pas wat je gaat missen. De kans die we van de schoolleiding hebben gekregen om wekelijks met hun studenten te praten is natuurlijk niet te verwaarlozen. We hebben veel vertrouwen gekregen en daar erg veel plezier uit kunnen halen. De kinderen zijn erg aardig en ik heb veel kunnen leren van de samenwerking met de school. Zij hebben ook veel meer dan ik had verwacht onthouden en meegenomen van onze lessen in onderwerpen zoals migratie, natuurrampen, cultuur en traditie en toerisme. De afgelopen twee jaar heb ik geprobeerd een gezonde, kritische blik aan te houden op de effectiviteit en de toegevoegde waarde van dit vrijwilligerswerk. Nog steeds ben ik ervan overtuigd dat we een impact hebben kunnen maken en daarom mag het gehele team wat mij betreft trots op zichzelf zijn! We mochten geen foto’s van de leerlingen maken maar bij deze wat beelden van het klaslokaal en het schoolterrein. Je kunt al meteen zien dat de sfeer nogal anders is dan de gemiddelde Nederlandse middelbare school.Vooral de strikt gescheiden groepjes leerlingen op het schoolplein, allemaal in uniform, vallen op.

IMG_8587 IMG_8586

IMG_8592

Met het wegvallen van de service-verplichting heb ik er vier uur aan vrije tijd bijgekregen, verdeeld over de maandag- en woensdagmiddagen. In Fourth Term wordt de werkdruk langzamerhand minder tot aan het einde, als de examens echt starten. Maar voorlopig draagt dit bij aan relatief relaxte schoolweken. Ook Activities worden binnenkort niet meer verplicht gesteld, waardoor nog eens twee uur in de namiddag en/of avond wegvallen.

Dezelfde week was op vrijdagavond Prom. Dit jaar ben ik met een goede vriendin, Sheryl (Singapore/Oman) gegaan. Vorig jaar was er niet zo erg veel aan maar ik heb nu mijn ontzettende best gedaan om het onvergetelijk te maken. Na school ben ik op mijn fiets naar Llantwit geracet om boodschappen te doen. Als verrassing wilde ik graag avondeten maken. Aangezien de keukens een ramp zijn heb ik geen vijfsterrenmaaltijd neer kunnen zetten, maar tortellini met zelfgemaakte bolognesesaus, salade en geraspte kaas komt in de buurt. Een goed glas wijn erbij en het is een perfecte maaltijd. Bij gebrek aan eetplaatsen hebben we het in mijn dorm opgegeten, zittend aan een geïmproviseerde tafel (ladekast). Als nagerecht pannenkoeken met nutella en Hollandse aardbeien, die we mee hebben genomen naar het seafront. Daarna nog een wandeling naar de Watchtower en via de kasteeltuinen terug naar St Donats Castle gelopen. Van prom is uiteindelijk niet erg veel terecht gekomen. We zijn rond 11 uur gegaan en hebben daar tot 12 uur gefeest, maar het was geen echt galafeest zoals je in Nederland in de 6e gehad zou hebben. Desondanks toch een ontzettend leuke avond gehad!

IMG_854411120542_10206834370924138_4548967253742087993_o IMG_8547

Dus al met al kan het IB echt nog wel even wachten. Genoeg plezier staat ons als studenten hier nog te wachten. Ben benieuwd wat de komende weken mij gaan brengen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s