Cambridge

De eerste schooldag van Fourth Term was de dag waarop ik het resultaat van mijn aanmelding voor de University of Cambridge te horen kreeg. Ik was nogal zenuwachtig aan het wachten voor een brief in de post die voor mijn gevoel eeuwen op zich liet wachten. In de laatste les van de dag (toevallig wiskunde), rond 1 uur ’s middags, ging er een geluid af op m’n iPhone. Ik liep de klas uit en zag dat het dé email was. Vol spanning opende ik de email en begon ik woord voor woord te lezen. Al snel had ik door dat, tegen mijn gevoel in, er goed nieuws was. En toen las ik de volgende zin die nog steeds in mijn hoofd geprent staat:

“I am delighted to be able to make you a conditional offer to study Human, Social and Political Sciences at King’s College, Cambridge, beginning in October 2015.”

Met een schreeuw rende ik terug de les in. Was eigenlijk beetje gênant natuurlijk, maar dat kon me even niet schelen. De dagen hierna is eigenlijk niet veel gebeurd: ik heb gewoon lessen gevolgd. In het weekend ben ik met een paar vrienden uit gegaan om het te vieren.

Nu ik deze blog schrijf kan ik nog steeds niet geloven dat ik aangenomen ben. De aanmeldingsprocedure begon met de deadline van 15 oktober. Ik moest me aanmelden middels UCAS, de Engelse dienst die aanmeldingen aan alle universiteiten binnen de UK afhandelt. Daarnaast moest ik een SAQ (Supplementary Application Questionnare) opsturen specifiek voor Cambridge. Na anderhalve dag in Cambridge te hebben doorgebracht om een toelatingstest en een ‘interview’ (toelatingsgesprek) bij te wonen, ben ik naar huis gegaan voor vakantie. Ik heb destijds niet geschreven over Cambridge omdat ik wilde wachten tot ik de uitslag wist voordat ik ging schrijven. De kans dat ik afgewezen zou worden was nogal groot namelijk.

Inmiddels heb ik ook van andere universiteiten gehoord. Ik ben aangenomen aan King’s College Londen en de University of Warwick, twee andere goede universiteiten in Engeland. Uiteindelijk mag ik er maar één kiezen (+ een reserve keuze, als ik niet zou worden toegelaten door slechte eindexamen resultaten), maar het is zeker een opluchting. Hieronder wat foto’s van de University of Cambridge:

FullSizeRender (1) IMG_6300 IMG_6305 IMG_6307 IMG_6316 IMG_6399 IMG_6402 IMG_6418

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s