Third Term

De derde periode of Term wordt beschreven als de moeilijkste, zwaarste en drukste van allemaal. Ik schrijf deze blog nu aan het einde van mijn lange Winter Break terugkijkend op een lange maar enorm leuke periode op Atlantic College. Het was af en toe wel druk, dat zal ik eerlijk toegeven. Het was waarschijnlijk ook te zien aan de weinige blogs die ik in die periode heb geschreven. Ik zal deze keer vertellen over wat er de laatste tijd gebeurt en wat er voor me ligt te wachten als ik over twee dagen terugvlieg naar Wales voor de laatste loodjes.

Na het uitdagende Challenge Camp voor alle secondyears begon het normale schoolwerk gewoon weer. De eerstejaars waren inmiddels gewend aan de routine en kunnen zichzelf inmiddels meer dan prima redden. Het waren voor ons secondyears vooral de IA’s, de interne examens die veel tijd opeisten aangezien ze per vak ongeveer 20% van je eindcijfer uitmaken. Persoonlijk vond ik de opdrachten en examens – vaak in de vorm van essays, presentaties of werkstukken – niet eens het meeste werk. De meeste energie ging voor mij kwijt aan het prioriteiten stellen, wat soms echt lastig is. Eten halen voor tijdens het leren in de avond, sporten om even te relaxen, leren voor die presentatie voor over twee weken, of even slapen. Uiteindelijk is het resultaat dan een combinatie van alles (een beetje..). Een beetje slaap, een beetje eten, een beetje sport en in mijn geval veel studeren. Soms wordt het werk even te veel, soms is er niets te doen. Achteraf was het allemaal wel te doen en heb ik er juist heel erg van genoten.

Toen het kasteel er ineens middeleeuwse attributen bijkreeg, zoals fakkels en hooibalen en zwaarden, werd het voor ons duidelijk dat er iets speciaals aan zat te komen voor St Donat’s Castle. En ja hoor, een film werd hier opgenomen! Judie Dench (‘M’ in Skyfall en andere James Bond films) en Benedict Cumberbatch (van de Sherlock-serie) waren onder andere hier op een heuse filmset voor een film over de middeleeuwen die dit jaar uitkomt! En ja, we hebben een glimp van ze kunnen opvangen hoewel het kasteel een paar dagen lang grotendeels dicht was! Toch wel vet om dat van zo dichtbij te mogen meemaken. Uiteindelijk waren al die dagen aan filmwerk goed voor ongeveer 10-15 minuten aan film. Belachelijk hoeveel werk er ingestoken wordt natuurlijk, maar dat hoort er allemaal bij. Hier wat foto’s van het kasteel in het algemeen, mocht je vergeten zijn hoe het eruit ziet. De bibliotheek is momenteel onder verbouwing en restauratie en ziet er daarom zo leeg uit.

IMG_5801 IMG_5804

 

Voor de herfstvakantie is mijn kamergenoot vertrokken. Nu nog maar met z’n drieën in de dorm over. Vind het jammer dat hij vertrekt natuurlijk maar is niets aan te veranderen. Heel raar hoe snel de sfeer in een kamer kan veranderen als een van je kamergenoten en goede vriend vertrekt. Het is niet slechter geworden, maar voelt gewoon raar. Vier mensen in één kamer is natuurlijk wel nogal extreem dus het is op zich wel rustiger en er is meer ruimte, maar je levert er dan wel heel veel voor in helaas.

De helft van de term zat er inmiddels op en de Half Term Break begon tegen het eind van oktober. Ik reisde met Alieke, Pieter en Emilie naar Cardiff Airport voor onze vlucht naar Amsterdam. Toen we in het vliegtuig zaten, hoe kon het ook anders, kwamen twee getrouwde leraren van Atlantic College met hun kinderen ook binnen en hun plaatsen waren natuurlijk de rij voor ons. Beetje gênant natuurlijk, vooral als je de kinderen druk ziet en de leraren wanhopig een goed imago proberen op te houden. Thuis had een paar presentaties en ander huiswerk om af te maken en moest ik een paar boeken lezen. Daarnaast heb ik een paar vrienden en wat familie even kunnen terugzien, wat heel erg leuk was, het was toch wel weer een paar maanden geleden dat ik die voor het laatst had gezien. Na een week van relatief relaxen thuis vloog ik weer terug naar Cardiff, klaar voor de tweede helft van de derde term. Ineens was het weer goed en was er zelfs zon. Niet zo zeker wat er nu precies was gebeurd met Wales maar het was super.

IMG_6030

IMG_6032

Naast het mooie weer waren er ook andere hoogtepunten naarmate het jaar eindigde. De jaarlijkse Middle Eastern Conference was een van deze bijzondere activiteiten. Een paar dagen lang geen lessen om ons helemaal te richten op de taal, cultuur, geschiedenis en problemen in het Midden-Oosten. Er waren speeches en lectures van academici, vertegenwoordigers van verschillende organisaties zoals Artsen zonder Grenzen in Syrië en zelfs de oud-oorlogscorrespondent van de BBC kwam langs. Daarnaast hebben veel leerlingen workshops gegeven. Ik heb zelf een workshop over de Koerdische minderheid in het Midden Oosten gegeven omdat ik van mening was dat veel mensen voor het nieuws omtrent ISIS nog nooit van de Koerden hadden gehoord. Daarnaast is mijn halve familie Koerdisch dus ik had al de nodige achtergrond. In de middagen was er een ‘markt’ met Arabische kleding, eten en drinken, kunst, henna-tatoeages en het vrijdagmiddag gebed werd voorgedaan.

IMG_5841

Een andere bijzondere ervaring was mijn eerste rugbywedstrijd in Cardiff. Wales tegen Fiji. Nog nooit zoveel nationale trots gezien, behalve dan bij EK- en WK wedstrijden van het Nederlands Elftal. Het hele stadion (zo’n 60.000 man) zat vol en dat was goed te horen!
Rugby is een leuke sport maar op dit niveau lijkt het soms op een echte vechtpartij. Uiteindelijk heeft Wales ruim gewonnen, dat was nog mooi meegenomen.

Zoals altijd hebben we met de Nederlanders op 5 december Sinterklaas gevierd. Dit jaar hebben we pannenkoeken en pizza gegeten bij Roos, een Nederlandse lerares op campus. We hebben daar ook wat gedichten en surprises uitgewisseld voordat we (zonder Roos) ergens een glaasje zijn gaan drinken voor de gezelligheid. Nederlandse muziek, een pakket van 10 kilo aan pepernoten en snoepgoed maakten de avond helemaal af. Hierna was de term al bijna afgelopen. De Christmas Party die jaarlijks plaatsvindt tijdens het laatste weekend was dit jaar geweldig.

Als Morgannwg hebben we normaal de Library als eetzaal maar door de verbouwing moesten we verhuizen naar onze Dayroom. Aangezien die nogal klein en saai is heb ik de suggestie gedaan of we niet in de Tythe Barn (zaal waar voorstellingen en feesten normaal worden gehouden) ons feest mochten houden. Onze houseparents hebben het toen nagevraagd en toestemming gekregen! Het was een fantastische avond met lekker eten, optredens van alle dorms, de traditionele First Year Awards en de House Song, ook dit jaar geschreven door Jeremie, Ashwin en ik. Na het feest ben ik met een paar secondyears nog even uit gegaan en de rest van de avond hebben we in ons House doorgebracht. Een avond om niet te vergeten.

Ik ben een dag eerder van campus vertrokken. Ik ging alleen nog niet naar huis: Cambridge was de volgende bestemming. Ik was uitgenodigd voor een interview en een selectietoets in King’s College, Cambridge. Toch wel een van de meest bijzondere momenten van mijn jaar. Ik was al eens eerder in Cambridge geweest maar was weer onder de indruk van hoe goed het er allemaal uit zag. Ik heb veel aardige mensen ontmoet, een nacht mogen slapen in een kamer met uitzicht over de campus en gratis mogen eten in de eetzaal die er nóg  beter uit ziet dan die van Atlantic College. Ik kwam woensdagavond aan en heb toen iets gegeten, mijn aanmeldingsformulieren en ingestuurde essays nog één keer doorgenomen. Voor het slapen nog een paar afleveringen van mijn favoriete serie gekeken en toen gaan slapen.

Vrijdag was de grote dag. Om 11 uur had ik een college-test. Na een lekker Engels ontbijt naar de testruimte gelopen. Het was een test van 60 minuten en ik werd gevraagd een essay te schrijven over één van de vragen die voor me lagen. De vragen liepen erg uiteen en hadden onderwerpen van Archeologie tot Sociologie tot Politiek en zelfs Biologische antropologie kwamen aan bod. Dit komt door de breedte van de opleiding die ik had gekozen (HSPS: Human Social and Political Sciences).  Ik wil graag specialiseren op Politiek dus ik heb over de volgende vraag een essay geschreven: “Are there any ways in which inequality can be good for society?” Het was erg uitdagend, ook al heb ik op school al eens vergelijkbare dingen gedaan, maar het is me net gelukt om het af te krijgen.

Later op die dag had ik mijn interview (sollicitatiegesprek). Zeg maar gerust hét interview. De Cambridge interviews zijn berucht omdat ze erg lastig en ingewikkeld zijn. Ik werd geïnterviewd door een emeritus professor en een doctor die allebei een focus hadden op de politiek waarvan ik had gezegd dat die me interessant leek. Het gesprek duurde maar 25 minuten dus was vrij kort, maar voor mijn gevoel duurde het ontzettend lang. Ik was erg gespannen maar tijdens het gesprek had ik daar iets minder last van. Als je wil weten wat voor vragen ik werd gesteld, hieronder een kleine selectie. Na het gesprek heb ik mijn koffers gepakt en ben ik naar Heathrow Airport gereisd, waar ik met vrienden van AC de nacht heb doorgebracht. In de ochtend ben ik naar huis gevlogen voor mijn Winter Break, die inmiddels al weer bijna is agelopen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s